Promisiunea noastra: Produse facute in buna randuiala,
din ingrediente naturale, fara conservanti.

Politica noastra de informare – NUCET (Bunatati Manastiresti)

In data de 25 mai 2018 devine aplicabil Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European – privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date in spatiul SEE si se abroga Directiva 95/46/CE – regulamentul general privind protectia datelor.

Scopul principal al ”Regulamentului RGPD” este cresterea nivelului de protectie a datelor personale si crearea unui climat de incredere care sa permita fiecarei persoane controlul asupra propriilor date.

Produsele NUCET – Bunatati Manastiresti apartin producatorului de lactate Erbalact.

Site-ul www.bunatatimanastiresti.ro reprezinta platforma online unde se promoveaza si comercializeaza sortimente de lapte si produse lactate.

Conform cerintelor Regulamentului RGPD, compania Erbalact, in calitate de operator de date cu caracter personal, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Ce sunt datele cu caracter personal?

Datele cu caracter personal sunt orice informații care se referă la o persoană fizică identificată sau identificabilă. Informațiile diferite care, adunate, pot duce la identificarea unei anumite persoane constituie și ele date cu caracter personal. Datele cu caracter personal care au fost anonimizate, criptate sau pseudonimizate, dar pot fi utilizate pentru reidentificarea unei persoane rămân date cu caracter personal și sunt vizate de RGPD.

Care sunt principalele tipuri de date cu caracter personal?

Date cu caracter personal clasice: numele si prenumele, adresa de domiciliu, numarul de telefon, data nasterii, locul nasterii, cartea de identitate, locul de munca sau scoala, date bancare. Luate separat, unele din aceste date nu vor conduce direct spre o persoana fizica, dar daca incepi sa combini doua sau mai multe dintre aceste date, poti identifica o persoana in mod unic.

Date cu caracter personal digitale: adrese de e-mail, conturile sau postarile pe retelele sociale, metadatele, adresa IP (in anumite cazuri), cookie-urile.

Date sensibile: date genetice si biometrice, date medicale, originea rasiala sau etnisa, date cu privire la orientarea sexuala, convingerile politice, religioase sau filozofice, date privitoare la fapte penale sau contraventii. Aceste date speciale pot fi prelucrate doar in conditii foarte stricte.

Ce este un cookie?

Un cookie HTTP sau un modul cookie este un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web și apoi trimis înapoi (nemodificat) de către navigator, de fiecare dată când accesează acel server. Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum și pentru urmărirea comportamentului utilizatorilor. Cookie-urile sunt aplicații tipice sunt reținerea preferințelor utilizatorilor și implementarea sistemului de „coș de cumpărături”. Pe scurt un cookie este un fisier de mici dimensiuni, in general alcatuit din litere si cifre, care este descarcat in memoria unui calculator (sau alt echipament folosit pentru navigare online – telefon mobil, tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.

Care este scopul cookie-urilor?

Cookie-urile pot asigura o interacțiune mai rapidă și mai ușoară între utilizatori și site-urile web. Spre exemplu, în momentul autentificării unui utilizator pe un anumit site web, datele de autentificare sunt stocate într-un cookie; ulterior, utilizatorul poate accesa respectivul site fără să fie nevoie să se autentifice din nou.

În alte cazuri, cookie-urile pot fi utilizate pentru stocarea de informații referitoare la activitățile desfășurate de utilizator pe o anumită pagină web, astfel încât acesta să își poată relua ușor respectivele activități la o accesare ulterioară a site-ului. Cookie-urile spun serverului ce pagini trebuie să arate utilizatorului, astfel încât acesta să nu fie nevoit să își amintească acest lucru sau să navigheze întregul site de la început. Astfel, cookie-urile pot fi asimilate unor „semne de carte” care îi spun utilizatorului exact unde a rămas în cadrul unui site web.

În mod similar, cookie-urile pot stoca informații referitoare la produsele comandate de către utilizator pe un site de comerț electronic, făcând astfel posibil conceptul de „coș de cumpărături”.

De asemenea, cookie-urile pot oferi site-urilor web posibilitatea de a monitoriza activitățile online ale utilizatorilor și de a stabili profiluri de utilizatori, care pot fi apoi folosite în scopuri de marketing. Spre exemplu, pe baza cookie-urilor pot fi identificate produsele și serviciile agreate de către un utilizator, aceste informații servind ulterior la transmiterea de mesaje publicitare adecvate către respectivul utilizator.

Este important de menționat faptul că site-urile web din România au obligația de a specifica în mod public dacă folosesc cookie-uri și în ce scop.

Care sunt principalele tipuri de cookie-uri?

  1. Cookie-uri specifice unei sesiuni online

Paginile web nu au memorie. Un utilizator care navighează de la o pagină web la alta va fi considerat de către site-ul web drept un nou utilizator. Cookie-urile specifice unei sesiuni stochează, de regulă, un identificator care permite utilizatorului să treacă de la o pagină web la alta fără să fie nevoie să introducă de fiecare dată informațiile de identificare (nume de utilizator, parolă, etc). Astfel de cookie-uri sunt utilizate la scară largă de către site-uri comerciale, spre exemplu, pentru a ține evidența produselor adăugate de către un utilizator în coșul de cumpărături. Atunci când utilizatorul vizitează o anumită pagină a unui catalog de produse și selectează anumite produse, cookie-ul reține produsele selectate și le adaugă în coșul de cumpărături, care va conține toate produsele selectate în momentul în care utilizatorul dorește să părăsească pagina.

Cookie-urile specifice unei sesiuni sunt stocate în memoria calculatorului utilizatorului doar pe durata unei sesiuni de navigare pe Internet și sunt șterse în mod automat în momentul în care browser-ul este închis. Pot deveni inaccesibile și dacă sesiunea a fost inactivă pentru o anumită perioadă de timp (de regulă, 20 de minute).

  1. Cookie-uri permanente, persistente sau stocate

Cookie-urile persistente sunt stocate la nivelul calculatorului utilizatorului și nu sunt șterse atunci când sesiunea de navigare este închisă. Aceste cookie-uri pot reține preferințele utilizatorului pentru un anumit site web, astfel încât acestea să poată fi utilizate în cadrul altor sesiuni de navigare pe Internet.

Pe lângă informațiile de autentificare, cookie-urile persistente pot reține și detalii referitoare la limba și tema selectate pe un anumit site web, preferințe privind meniul unui site, pagini favorite în interiorul unui site, etc. Atunci când utilizatorul accesează un site pentru prima dată, acesta este prezentat în modul implicit. Ulterior, utilizatorul selectează o serie de preferințe, care sunt apoi reținute de către cookie-uri și folosite atunci când utilizatorul accesează din nou site-ul. Spre exemplu, un site web își oferă conținutul în mai multe limbi. La prima vizită, utilizatorul selectează limba engleză, iar site-ul reține această preferință într-un cookie. Atunci când utilizatorul vizitează din nou site-ul respectiv, conținutul va fi afișat automat în limba engleză.

Cookie-urile persistente pot fi folosite pentru identificarea utilizatorilor individuali și, astfel, pentru analizarea comportamentului online al utilizatorilor. Ele pot furniza informații referitoare la numărul de vizitatori ai unui site web, timpul (în medie) petrecut pe o anumită pagină, și, în general, performanțele unui site web. Aceste cookie-uri sunt configurate pentru a putea urmări activitățile utilizatorilor pentru o perioadă îndelungată de timp, în unele cazuri fiind vorba chiar despre ani.

  1. Cookie-uri flash

Dacă utilizatorul are Adobe Flash instalat pe calculator, mici fișiere pot fi stocate în memoria respectivului calculator de către site-uri web care conțin elemente Flash (cum ar fi clipuri video). Aceste fișiere sunt cunoscute sub numele de „local shared objects” sau „cookie-uri flash” și pot fi utilizate pentru aceleași scopuri ca și cookie-urile obișnuite.

Atunci când cookie-urile obișnuite sunt șterse prin intermediul funcțiilor unui browser, cookie-urile flash nu sunt afectate. Astfel, un site web care utilizează cookie-uri flash poate să recunoască un utilizator cu ocazia unei noi vizite, dacă datele specifice cookie-urilor șterse au fost reținute și într-un cookie flash.

Întrucât cookie-urile flash nu sunt stocate în calculatorul utilizatorului în aceeași manieră în care sunt stocate cele obișnuite, ele sunt mai dificil de identificat și de șters. Băncile și site-urile de natură financiară folosesc astfel de cookie-uri tocmai pentru acest motiv. Pentru că sunt dificil de identificat, aceste cookie-uri sunt stocate în calculatoarele utilizatorilor pentru a permite autentificarea utilizatorilor și a preveni fraudele, deoarece eventualii infractori pot deține numele de utilizator și parola pentru autentificare, dar nu au acces la calculatorul utilizatorului. Astfel, cookie- urile acționează ca un al doilea nivel de autentificare, pe lângă numele de utilizator și parolă.

 

  1. Cookie-uri first party vs cookie-uri third party

Fiecare cookie are un „proprietar” – site-ul web/domeniul Internet care plasează respectivul cookie. Site-ul nostru nu foloseste cookies third party.

Cookie-urile first party (prima parte) sunt plasate de către domeniul Internet /site-ul web accesat de către utilizator (a cărui adresa apare în bara de adrese a browserului).

Un cookie third party (terță parte) este plasat de către un alt domeniu Internet/site web decât cel accesat de către utilizator; acest lucru înseamnă că site-ul web accesat conține și informații provenind de la un site web terț.

Grupul de Lucru Articolul 29 (alcătuit din autoritățile naționale pentru protecția datelor din statele membre ale Uniunii Europene) consideră că, din punct de vedere juridic, și având în vedere legislația europeană, noțiunea de „cookie third party” se referă la un cookie plasat de către un operator distinct față de cel care operează site-ul web vizitat de către utilizator. Cookie-urile third party nu sunt strict necesare utilizatorului care accesează un site web, întrucât ele sunt, de regulă, asociate unui serviciu distinct față de cel care a fost „solicitat” în mod explicit de către utilizator (prin accesarea site-ului web).

Securitatea informatica si protectia vietii private

Prin accesarea site-ului nostru pot fi procesate, dar fara a se limita la acestea, urmatoarele date:

  • Adresa IP a computerului (sau alt device, tableta, telefon, etc) de la care se face logarea/accesarea;
  • Data si ora accesarii sau solicitarii online;
  • Denumirea paginii accesate/fisierul accesat;
  • Browserul folosit de catre utilizator, inclusiv versiunea browser-ului;
  • Sistemul de operare folosit de catre utilizator.

Aveti in orice moment posibilitatea de a dezactiva cookie-urile acestei pagini web. Va rugam sa aveti in vedere ca dezactivarea cookie-urilor restrange functionalitatea paginii web.

Desi cookie-urile sunt stocate in memoria calculatorului utilizatorului de internet, ele nu pot accesa/citi alte informatii aflate in respectivul calculator. Cookie-urile nu sunt virusi. Ele sunt doar mici fisiere text, nu sunt compilate sub forma de cod si nu pot fi executate. Astfel, nu se pot auto-copia, nu se pot raspandi in alte retele pentru a genera actiuni si nu pot fi folosite pentru raspandirea de virusi.

Reglementarea utilizarii cookie-urilor

Utilizarea cookie-urilor și obligațiile furnizorilor sunt reglementate atât în legislația Uniunii Europene, cât și în legislația națională (Legea nr. 506/2004).

Gestionarea, dezactivarea si stergerea cookie-urilor

(https://support.apple.com/kb/PH21411?viewlocale=en_US&locale=en_US)

  • Safari – Sterge cookies limba engleza

(https://support.apple.com/en-us/HT201265)

  • Opera – limba engleza

(https://blogs.opera.com/news/2015/08/how-to-manage-cookies-in-opera/)

Proprietate intelectuala

Toate drepturile de proprietate intelectuala, incluzand drepturile de autor si drepturile asociate marcilor comerciale asociate intregului text, tuturor imaginilor, fisierelor audio, software-ului si altor materiale de pe acest site sunt detinute de Erbalact.

Prezenta politica de informare reprezinta proprietatea exclusiva a Erbalact, multiplicarea sau difuzarea se va face numai cu acordul Directorului General.

Protectia datelor si a confidentialitatii

Oricare informatii sau materiale personale pe care le transmiteti pe acest site web se supun politicii privind confidentialitatea a Erbalact, si respecta Regulamentul GDPR.

Politica de confidentialitate Erbalact

Compania noastra este responsabila pentru protejarea datelor personale ale dumneavoastra si de a va apara viata privata. Ne asiguram ca serviciile oferite de noi sa fie transparente, personale si sigure, de aceea am dezvoltat aceasta politica de confidentialitate cu scopul de a va informa despre modul in care va colectam, folosi si protejam datele. Va rugam sa luati la cunostiinta si sa va familiarizati cu aceasta politica.

Aceasta politica se aplica pentru toate datele personale colectate de catre Erbalact in relatie cu serviciile oferite din mediul online.

Serviciile noastre online pot contine link-uri catre alte website-uri.

Date personale ale copiilor.

Nu vom colecta cu buna stiinta datele personale ale copiilor fara consimtamantul expres al parintilor. Persoanele care nu au implinit inca varsta de 16 ani, vor fi rugati sa le ceara permisiunea unuia dintre parinti sau tutorelui legal.

Datele dumneavoastra personale vor fi utilizate in scopuri diferite, in functie de ce servicii online folositi. Cu acordul dumneavoastra va putem oferi detalii cu privire la cele mai recente produse si evenimentele pe care le organizam. Va vom putea folosi datele personale pentru a va asista si a va raspunde mai bine la intrebari. Va vom putea folosi datele personale pentru scopuri interne, cum ar fi cercetarea si analiza acestora pentru a ne intelege clientii mai bine astfel incat sa ne imbunatatim incontinuu produsele si serviciile din mediul online.

Newsletter-uri si materiale informative

Va puteti abona la newslatter-urile noastre sau ne puteti cere materiale informative. Datele dumneavoastra personale vor fi folosite pentru a va informa despre produsele si serviciile pe care le oferim. Aceste date pot contine numele dumneavoastra complet si adresele dumneavoastra de email, dar si alte informatii. Daca nu mai doriti sa fiti inclusi pe lista noastra de email, aveti acest drept si va puteti dezabona oricand.

Promotii si/sau evenimente

Organizam promotii, actiuni si alte evenimente in mod regulat. Vom detine datele dumneavoastra personale precum numele complet, adresa, adrese de email si varsta doar atunci cand sunte oferite voluntar de catre dumneavoastra pentru aceste tipuri de evenimente. Informatiile acestea vor fi stocate atata timp cat va fi necesar pentru a finaliza evenimentul/promotia.

Informatii de localizare

Este posibil sa avem locatia dumneavoastra cand setarile dispozitivului cu care va conectati la pagina web (desktop, laptop, tableta, mobil, etc) permite dezvaluirea acesteia. Atunci cand functia de geolocalizare este activata pe dispozitivul dumneavoastra vom putea folosi informatiile despre locatia dumneavoastra. Vom dispune si procesa date despre locatia dumneavoastra atata timp cat aplicatia este activa. Odata ce ati parasit aplicatia, aceasta procesare se va sfarsi, iar locatiile precedente vor fi sterse.

Intrebari si suport tehnic

Va vom folosi datele personale pentru a va raspunde cand ne contactati prin serviciul de clienti, fie prin telefon, email, retele de socializare sau postari. Datele personale vor fi solosite doar pentru a va raspunde la intrebari sau nelamuriri. Intrebarile sau plangerile dumneavoastra vor fi inregistrate in baza de date a serviciului nostru de clienti. Exista posibilitatea de a va solicita numele dumneavoastra complet, adresa, orasul, numarul de telefon, adresa de email si orice alta informatie personala care ar putea fi necesara pentru a va putea raspunde la intrebari.

Online Shopping

Puteti achizitiona produsele prin intermediul magazinului nostru online. Din momentul in care va hotarati sa ne cumparati produsele, folosind magazinul nostru online, datele dumneavoastra vor fi inregistrate pentru a confirma comanda si pentru a va transporta produsele. Posibil sa inregistram datele cardului dumneavoastra de credit, numarul contului bancar si alte date necesare tranzactiei (cum ar fi numele, prenumele, adresa si numarul comenzii). Este posibil sa trebuiasca sa va divulgam datele catre parti terte cum ar fi companiile de transport sau partenerii magazinului nostru online pentru a putea duce la bun sfarsit comanda dumneavoastra. Datele vor fi stocate in functie de legile aplicabile (civile sau fiscale).

Analiza datelor

In timp ce utilizati serviciile noastre din mediul online, noi colectam date „tehnice” despre dispozitivul dumneavoastra si comportamentul dumneavoastra online. Aceste informatii sunt folosite pentru a ne imbunatati serviciile noastre online, produsele noastre si experienta dumneavoastra de navigare. Informatii pe care le colectam sunt adresele de IP si MAC ale calculatorului, tabletei sau smartphone-ului dumneavoastra, browserul de internet folosit pentru navigare, partile accesate ale serviciului nostru din mediul online, durata vizitei/sesiunii si produsele pe care le-ati selectat sau cumparat din magazinul nostru online.

Retele de socializare

Suntem activi pe diverse platforme de socializare (Facebook, Youtube, Instagram, Twitter, LinkedIn etc). Cand intrati pe paginile noastre si interactionati (prin comentarii, prin apasarea butonului „Like”, adresarea de mesaje private, etc) este posibil sa primim datele dumneavoastra de profil, adresa unde locuiti, adresa de email, sexul dumneavoastra precum si alte date personale facute publice de catre dumenavoastra. Prin intermediul retelelor de socializare, se pot impartasi fotografii, videouri si comentarii, care ne ajuta si pe noi sa ne imbunatatim produsele si serviciile pe care le oferim.

Cum va protejam datele?

Am luat diverse masuri tehnice si organizatorile pentru a va proteja datele cu caracter personal, impotriva pierderii sau folosirii lor intr-un mod gresit.

De asemenea ne puteti contacta prin adresa de email: office@bunatatimanastiresti.ro

Link-uri utile:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679

http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/legea/677-2001.php

 

 

 

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
×
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
FIŞIERE COOKIE NECESARE
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
Afisează modulele cookie necesare
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
Afisează modulele cookie necesare
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră.